Gas

Un gas és un estat de la matèria en què les forces interatòmiques o intermoleculars entre els diferents àtoms o molècules d'una substància són tan petites que la substància no adopta ni forma ni volum fix, tendint a expandir-se tant com sigui possible per ocupar el recipient que el conté. A nivell microscòpic un gas es caracteritza pel fet que les seves partícules estan molt separades i la interacció entre elles és molt baixa. Una substància gasosa pot liquar-se per refredament o per compressió, fins a una certa temperatura anomenada temperatura crítica. Per sobre de la temperatura crítica, si comprimim un gas obtindrem un fluid supercrític i no un líquid.


- El butà es pot col·locar dins o fora dels habitatges, pero amb les limitacions que imposa la temperatura. En un ambient fred, la vaporitzacio es molt petita; mentre que si les temperatures son altes es perillos, ja que la pressió augmenta considerablement.

- Els envasos de propa no es poden ubicar a l'interior dels edificis o locals, a causa de la pressio elevada que suporta el gas dins de les bombones. El propa es mes adequat per zones fredes.

- El gas natural s'utilitza sense cap mena de limitació de cabal ni de temperatura.



No hay comentarios:

Publicar un comentario