Aigua

L'organització mundial de la salut estima que al voltant de 1100 milions de persones no tenen acces a un sistema de subministrament d'aigua capaç de prover un minim de 20 litres d'aigua neta per persona i dia ( la capacitat d'un diposit comú) i que 2400 milions no diposen de cap sistema detractament d'aigues brutes.

A les ciutats,l'aigua circula per dues xarxes independents:


- Xarxa de distribució: s'encarrega de la distribucio del'aigua tractada per a consum, anomenada aigua potable. Eel circuit va des dels pantans i els rius fins a le plantes potalitzadores, on l'aigua es tracta per tal que sigui apta  per al consum. .

- Xarxa de sanejament: recull igues que provenen dels residus liquids dels habitatges i eles industries i les  anomnen aigues residuals. el circuit d'aigues residuals va per la xarxa de clavegueres des de les cases fins a  les depuradores i, després als rius o al mar. a les depuradores s'eliminen els microorganismes patògens. 



Cada habitatge també disposa de dos circuits independents. el d'aigua potable comença a l'escomesa particular i d'allà al comptador, amb una clau general de pas. i despres es deriva per canonades fins a la aldera i les aixetes. per altra banda, el d'aigua reisudal arriba fins al clavegueram per baixant general de l'habitatge.


No hay comentarios:

Publicar un comentario