EL RISC LABORAL

EL RISC LABORAL

El risc laboral es defineix com qualsevol situació de treball que pugui afectar la salut física (danys), la salut mental (trastorns) o la posició social (rebuig)  de les persones.

D'entrada podem separar els riscos en dues categories:

- Els riscos evitables són aquells en els quals s'ha pres la mesura correctora desapareixen i no es poden tornar a produir.

- Els riscos no evitables comprenen la resta, és a dir, aquells que no es poden eliminar perquè formen part de la natura del lloc de treball.


CLASSIFICACIÓ DELS RISCOS LABORALS

Els riscos en la seguretat corresponen al concepte clàssic d'accident laboral i, per extensió,  també als accidents domèstics.

Els riscos en la higiene corresponen al concepte clàssic de malaltia professional i són conseqüència de la presència d'agents contaminannts al lloc de treball.

Els riscos en l'ergonomia es refereix als problemes que pateix el treballador quan els mètodes, els equips i les condicions de treball no s'adapten a l'anatomia, la fisiologia i la psicolgia de la persona.

Els riscos psicosocials es relacionen amb les condicions de l'organització del treball i afecten la salut de les persones mitjançant mecanismes psicològics o fisiològics.





No hay comentarios:

Publicar un comentario