Serveis de telefonia i dades

Servei
Característiques
Programes
SMS (Short Message Service)
És un dels serveis més utilitzats. Consisteix a enviar missatges de text menys de 160 caràcters. Alguns terminals, quan el missatges excedeix aquesta mida, els divideixen en diversos SMS.
WhatsApp
EMS (Enhanded Multimedia Service)
Permet afegir als missatges de text melodies senzilles, icones, imatges petites…
WhatsApp
MMS (Multimedia Messaging Service)
Es basa en el sistema GPRS. No té cap limitació pel fa a la mida dels missatges i permet enviar fitxers multimèdia: sons, imatges… Cal un terminal GPRS.
WhatsApp
Videotrucada
Gràcies a l agran amplada de banda de la tecnología UMTS (3G) i al sistema de paquets IP utilitzat per transmetre dades, avui és posible fer-a. Permet establir trucades en què els interlocutors es poden veure mentre parlen. S’utilitzen formats típics d’Internet, com ara l’MPEG4.
Skype
Videomissatge
Es tracta d’enviar vídeos amb missatges, en comptes del missatge de text típics de l’SMS.
Safari
Navegació per Internet
La telefonía de tercera generació permet navegar per Internet. Les pàgines que es visitin hauran d’estar adaptades a les dimensions de la pantalla del terminal.
MSN
Xat
Permet accedir a les sales de conversa en línea d’Internet típiques des d’un terminal de telefonía móvil.
MSN
Notícies
El GSM permet subscriure’s a un servei de noticies. L’usuari escull el tema i el proveïdor de serveis s’encarrega d’enviar-li.
El País

Servei
Característiques
Localització
La tecnología de comunicacions telefòniques sense fils divideix l’espai de cobertura. Cada cel·la  rep el nom de cèl·lula. El telèfon cel·lular emet un senayl que indica el seu codi a l’estació més propera. Les cel·les se solapen, i així es posible localitzar amb fiabilitat el lloc on es trova el terminal móvil.
Correu electrònic
Des del nostre terminal móvil podem accedir als nostres missatges de correu electrònic

Televisió i ràdio
Amb la transmissió IP que permet la telefonía de tercera generació, es poden rebre les emissores de televisió i de ràdio que ens interessin en un terminal móvil, amb qualitat digital i sense pèrdua de señal mentre ens movem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario