Els taulers artificials

Fonamentalment, poden ser de tres tipus:
      Contraplacat. Es fabrica enganxant entre si capes fines de fusta, col·locades de manera que les fibres de la capa inferior quedin perpendiculars a les de la capa superior. Així s'aconsegueix una resistència uniforme del material. El nombre de capes és sempre senar, per tal que les vetes siguin paral·leles. El material que es fa servir per enganxar-les és la cola.

  Aglomerat. S'obté a partir d'encenalls i trossos de fusta tractats a pressió i després encolats. El producte resultant es premsa formant planxes i es deixa assecar. L'acabat final pot ser sense cobrir, plastificat o bé xapat amb fusta natural.

     Premsat o de fibra. Es fabrica amb fibres de fusta seca, per compressió a alta pressió i temperatura, i s'uneix amb resina sintètica. El producte ofereix una textura fina i uniforme decantells perfectes. Comercialment es coneix com tauler DM. És molt dur, fàcil de treballar i de pintar. Si en la unió i compactació es fa servir la resina de les fibres de la fusta en lloc de resina sintètica, el producte s'anomena tàblex.

                 

No hay comentarios:

Publicar un comentario