Obtenció de la fusta


Tala dels arbres. Es fa a mà, amb destrals i serres, o bé amb serres mecàniques. Un cop talat l'arbre s'eliminen l'escorça i les branques.Els troncs es transporten a la serradora per carretera, ferrocarril o vies d'aigua. (Normalment, la fusta és menys densa que l'aigua i flota; per aquest motiu s'aprofita el corrent de l'aigua per transportar els troncs.)





Manufactura de la fusta. En aquesta fase es treu l'escorça del tronc (si en té) i després es talla el tronc longitudinalment amb serres verticals de vaivé o serres circulars. D'aquest procés se n'obtenen taulers, taulons, xapes, fulloles i llistons.


Assecatge. S'apilen les fustes de manera que quedin separades de terra i entre elles perquè hi circuli l'aire. Es pot accelerar el procés amb aire calent.

Distribució cap a les ebenisteries, fusteries i fàbriques. La indústria de la fusta elabora l'objecte final amb els taulons naturals. Les branques i l'escorça serveixen per fabricar fustes i taulons artificials. L'escorça també es pot fer servir en la jardineria o com a combustible.

No hay comentarios:

Publicar un comentario